Transformarea digitală este obiectivul în jurul căruia orbităm zi de zi și prin care ne dorim să integrăm cu pași mici, dar consecvenți, tehnologia în domeniile cheie ale societății: sănătate, educație, industrie, administrație ș.a.m.d.

Vom fi prezenți la evenimentul Accelerating Digital Transition in Health, dedicat accelerării transformării digitale a serviciilor de sănătate din Regiunea Nord-Est, organizat pe 9-10 iunie 2022 la sediul Rubik Hub din Piatra Neamț de către ADR Nord-Est și Inițiativa Vanguard. Evenimentul face parte din programul „Science meets Regions” și este coordonat de către Joint Research Center (JRC).

Vocea Quartz Matrix va fi reprezentată de Bogdan Bălănică, manager departament Cercetare-Dezvoltare, care prin intermediul unei sesiuni de pitching organizată în prima zi a conferinței – 9 iunie – va face cunoscute soluțiile noastre de digitalizare, dezvoltate intern, iar în cea de-a doua zi – 10 iunie – va fi parte din dezbaterea despre interoperabilitatea datelor medicale la nivel regional, național și european.

 

Programul „Science meets Regions” este definit de trei obiective majore:

  • facilitarea tranziției digitale
  • implementarea de mecanisme specifice pentru reducerea efectelor negative produse de pandemie asupra societății
  • stimularea colaborării interregionale pentru rezolvarea problemelor de interes comun la nivel european

 

Pentru accelerarea transformării digitale a serviciilor de sănătate este necesară o colaborare eficientă și transparentă între manageri de organizații sanitare, reprezentanți ai industriei medicale, autorități publice, dar și cercetători, specialiști și inovatori, astfel încât să putem găsi și implementa cele mai bune soluții pentru problemele actuale cu care se confruntă personalul medical și pacienții, deopotrivă.

Odată cu debutul pandemiei de COVID-19, carențele digitale ale sectorului medical s-au accentuat și mai mult, siguranța și securitatea pacienților și cadrelor medicale fiind periclitată. Din acest motiv, Quartz Matrix aduce în prim plan importanța utilizării transformării digitale pentru organizațiile sanitare din România. De altfel, din anul 2020 ne mândrim cu statutul de membru al Asociației Smart Health Cluster alături de care împărtășim același scop – de a aduce tehnologii moderne cât mai aproape de medicină.

Invitațiile sunt deschise pentru toți actorii interesați să aducă o schimbare în sistemul medical regional, de la manageri de spitale și clinici medicale, specialiști, creatori de soluții digitale inovative, autorități publice locale, până la membri ai societății civile implicați în acțiuni de acest tip. Detalii, agenda completă a evenimentului și înscrieri găsiți pe site-ul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est: https://bit.ly/Accelerating-Digital-Transition-in-Health.

Este al doilea eveniment dedicat sănătății la care Quartz Matrix participă în această perioadă, după Conferința Națională pentru Digitalizarea Sectorului Medical din 26 mai 2022.