Sistemele energetice se schimbă – în mod fundamental și cu un ritm rapid. Se modifică importanța pe care o au sursele individuale de energie și a opțiunilor de generare a energiei electrice, precum și modalitățile prin care energia electrică este transmisă și distribuită. Generarea de energie devine din ce în ce mai descentralizată, ceea ce face ca gestionarea rețelei să devină din ce în ce mai complexă. Consumul electric însă continuă să crească constant.

Pentru a reacționa eficient la aceste provocări este nevoie de echipamente de ultimă generație și de servicii adaptate Industry 4.0 și Industrial IoT, care să acopere întregul lanț valoric al energiei. Ca să fim mai specifici, este necesar un portofoliu cuprinzător de tehnologii, produse și soluții fizice și digitale care să permită construirea în mod activ a unui viitor bazat pe eficiență energetică. Portofoliul diviziei SENYS din cadrul companiei Quartz Matrix variază de la grupuri electrogene moderne, UPS-uri industriale, baterii de condesatoare și convertizoare de frecvență până la sisteme de cogenerare și monitorizarea inteligentă a consumurilor energetice – toate susținute de o echipă competentă de ingineri care oferă servicii de audit energetic industrial sau management energetic și își declară angajamentul real de a răspunde în mod eficient nevoilor individuale ale fiecărui client.

Pentru a vă asigura de îndeplinirea tuturor promisiunilor, avem încheiate parteneriate cu cei mai importanți producători de soluții de eficiență energetică pentru industrie, care ne oferă pe lângă echipamente la standarde ridicate și suport în implementarea și mentenanța acestor soluții. De asemenea, în cadrul departamentului nostru de Dezvoltare Software, am creat un sistemul propriu de telegestiune ENEF pentru monitorizarea consumurilor energetice și pentru a veni în sprijinul marilor consumatori industriali în realizarea unui management energetic la standarde ridicate.