*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

5 moduri prin care mentenanța preventivă vă economisește banii companiei

Pentru multe organizații, managementul mentenanței poate reprezenta aproape jumătate din bugetul operațional.
Conform ReliabilityWeb, echipamentele își pot crește fiabilitatea de la 35% la 50% la sută după implementarea unui sistem eficient de management al mentenanței. În plus, îmbunătățirea managementului tichetelor/comenzilor de lucru pot crește economiile cu alte 5% și 15%, iar optimizarea stocurilor poate reduce costurile cu alte 20%.
Sistemul KMR de management al mentenanței poate face acest lucru prin reducerea forței de muncă / orelor suplimentare, îmbunătățirea controlului stocurilor, reducerea înlocuirii / reparațiilor echipamentelor etc.
Dacă știți aproximativ care sunt cheltuielile dvs. de mentenanță calculați ROI și aflați care este potențialul de reducere a costurilor.
Calcul ROI - Exemplu 1
Cheia acestui model este de a calcula costul mediu pe oră când un echipament este oprit. 
  • Costurile de producție pierdute
  • Plata persoanei care monitorizează acest echipament – chiar dacă nu funcționează
  • Costurile cu tehnicianul/tehnicienii care trebuie să lucreze pentru a repara utilajul respectiv
  • Costul pieselor de schimb necesare pentru a remedia defecțiunea

Aveți 10 echipamente de producție, fiecare rulând 15 ore pe zi. Istoric, echipamentul este oprit 5% din timp. Când echipamentul este oprit, cheltuiți 100$ pe oră (downtime pe oră).

Pentru acest exemplu, costul software-ului CMMS este de 5.000 USD.

Folosind aceste date, dacă puteți reduce timpul de oprire de la 5% la 4.5% – o reducere de doar 10 la sută față de nivelurile de downtime curente – ROI-ul după un an este de 22.375 dolari.

Acesta este un profit peste costul software-ului. Dacă v-ați putea reduce timpul de oprire zilnic la 3,75%, economiile de costuri ar fi de 63.438 USD pe an.

Citiți mai departe - Calcul ROI (exemplul 2)

5 moduri eficiente de a economisi bani prin mentenanța preventivă

1. Downtime redus
De fiecare dată când utilajele sunt oprite pentru întreținere, pierdeți bani. Mentenanța preventivă reduce drastic timpul de oprire
2. Eficiență operațională crescută
Când mașinile funcționează mai eficient, nu trebuie să utilizeze la fel de multă energie și resurse. Aceasta înseamnă economii de costuri, precum și îmbunătățirea amprentei de mediu.
3. Reducerea costurilor ridicate cu mentenanța corectivă
Când ceva se întrerupe pe neașteptate, aveți costurile echipei dvs. de mentenanță (care pot include plata orelor suplimentare), costul timpului suplimentar necesar pentru a diagnostica problema și costul pieselor (care poate include cheltuieli de transport rapid). Folosind software-ul de mentenanță preventivă, echipa dvs. va efectua verificări de rutină și întreținere planificată la ore convenabile, pași care vă ajută să evitați remedieri majore și costisitoare.
4. Crește durata de viață a echipamentelor
Pe lângă reducerea downtime-ului și reparațiile costisitoare, întreținerea preventivă va crește, de asemenea, durata de viață a echipamentului dvs. Recomandăm să citiți și Mentenanța predictivă bazată pe IoT | Monitorizare vibrații.
5. Îmbunătățește serviciile către clienți
Clienții dumneavoastră își pun încrederea în produsele sau serviciile pe care le oferiți și nimeni nu vrea să audă că produsele vor întârzia din cauza defecțiunilor mașinilor. Când puteți oferi în mod constant servicii de calitate la timp pentru clienți, veți avea clienți mai fericiți, recenzii mai bune, mai multe recomandări și, în cele din urmă, mai multe vânzări.
Ne-ar face o deosebită plăcere să vă prezentăm funcționalitățile KMR pentru a analiza împreună aplicabilitatea acestora la necesitățile companiei dumneavoastră.
Solicitați prezentare demo KMR sistem management mentenanță
Copyright © 2020 SC QUARTZ MATRIX SRL,Toate drepturile rezervate.

Adresa noastra de e-mail este:
[email protected]

Doriti sa schimbati modul in care primiti aceste e-mailuri?
Puteti sa va actualizati preferintele sau sa va dezabonati din aceasta lista.