În fiecare an, pe data de 9 aprilie, este celebrată Ziua Internațională a Internet of Things, iar această zi va fi marcată și la Iași prin organizarea evenimentului IoT-IS: Ziua Internet of Things 2016 de către Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună cercetători, cadre didactice, antreprenori și specialiști din industrie pentru a discuta despre proiectarea, dezvoltarea și implementarea sistemelor care se încadrează în conceptul de Internet al Lucrurilor (IoT).

Agenda evenimentului cuprinde și o prezentare susținută de Bogdan Teodorescu, directorul departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Quartz Matrix, în care va prezenta experiența concretă a companiei privind integrarea tehnologiilor IoT în aplicațiile industriale, punând accent pe partea de securizare a informațiilor și serviciilor. În același context, vor fi prezentate și direcțiile viitoare de dezvoltare pentru soluțiile Quartz Matrix ce includ IoT.

Evenimentul IoT-IS este conceput și ca o ocazie de a identifica actorii activi în domeniul Internetului Lucrurilor din regiunea municipiului Iași și poate constitui un prim pas în stabilirea unor legături de colaborare pentru viitoare proiecte în domeniu. De asemenea, evenimentul este inclus pe lista evenimentelor internaționale organizate cu această ocazie pe pagina dedicată IoT Day.

IoT-IS: Ziua Internet of Things 2016 se va desfășura în sala de conferințe „Dragomir Hurmuzescu” a Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (B-dul Dimitrie Mangeron nr. 23) sâmbătă, pe 9 aprilie, de la ora 9, iar participarea la eveniment este gratuită.