Sistem de stingere a incendiilor

VSN 1230

Protectie impotriva incendiilor - Securitate la Incendiu - Securitate la foc pentru spatii tehnice

Contactati specialistul Quartz Matrix in sisteme de stingere

Sistemele de stingere Viking VSN 1230 ofera protectie impotriva incendiilor folosind Novec 1230 dezvoltat de 3M, un agent de stingere ideal pentru protejarea spatiilor cu echipamente electronice si electrice.

SOLUTIA OPTIMA PENTRU SECURITATE LA INCENDIU

Pentru spatii tehnice mici si mijlocii, inclusiv cele cu persoane – server room, data room

Avantajoasa din punct de vedere financiar

Tehnologie 50 bari & agent de stingere NOVEC

Avantajele agentului de stingere NOVEC

Reducerea caldurii produse de foc si oprirea reactiei de ardere

NU este coroziv si nici conductiv electric

NU lasa reziduuri si poate fi indepartat cu usurinta din spatiul in cauza prin ventilatie

Spre deosebire de apa, spuma sau pulbere, deteriorarea secundara cauzata de agentul de stingere in sine este practic imposibila

Stinge, de regula, instantaneu chiar si sursele de foc ascunse

Stingerea rapida a unui incendiu aflat deja in faza initiala reduce la minimum daunele provocate de incendiu si previne perioade lungi de intrerupere sau intreruperea activitatii afacerii dumneavoastra.

Neagresiv
Agentul de stingere se pastreaza sub forma de lichid si se transforma in gaz doar atunci cand iese din duzele de stingere

Foarte Eficient

Molecula Novec 1230

Novec 1230 este, pe langa gazele inerte, agentul de stingere preferat pentru spatiile tehnice cu riscuri mari de defectiuni electronice si electrice.

Alte avantaje

NOVEC 1230

Obtineti mai MULTA protectie cu mai PUTIN agent de stingere
Sistemele de stingere a incendiilor cu Novec 1230 isi obtin efectul de stingere la o concentratie de proiectare substantial mai mica decat cea a sistemelor de stingere cu gaz inert. Astfel, in caz de incendiu, trebuie introdus mai putin agent de stingere, ceea ce face posibila implementarea unor perioade de deversare mai scurte. In plus, supapa de reducere a presiunii poate fi facuta, in majoritatea cazurilor, semnificativ mai mica. Mai mult, cantitatea relativ mica necesara pentru utilizare este pastrata sub forma lichida. Aceasta permite depozitarea extrem de compacta a agentului de stingere.

SIGUR si pentru oameni
 In compozitia Novec 1230 nu exista substante care sa puna in pericol sanatatea oamenilor, motiv pentru care instalatiile de stingere a incendiilor Viking VSN 1230 sunt potrivite si pentru zonele accesate de oameni.

PRIETENOS cu mediul inconjurator
Lichidul Novec 1230 are cele mai bune proprietati de mediu in comparatie cu alte substante chimice gazoase de stingere, cum ar fi FM200. Nu produce niciun pericol pentru stratul de ozon si are un efect de incalzire globala foarte scazut. In doar cinci zile, se disipeaza complet.

Configuratii la cost REZONABIL
Fata de presiunile de functionare ale sistemelor conventionale de stingere a incendiilor Novec 1230 de 25 bari si 42 bari, sistemele VSN 1230 sunt de asemenea disponibile intr-o configuratie de 50 bari, care ofera avantaje semnificative. De exemplu, ele pot fi adaptate individual la cerintele zonei protejate cu un cost redus. Reglementarile privind sistemele de stingere a incendiilor care utilizeaza Novec 1230 impun ca zona protejata sa fie inundata in maximum 10 secunde. Tehnologia de 50 de bari face posibila utilizarea conductelor mai lungi si mai complexe decat sistemele care utilizeaza presiuni de operare mai mici. Aceasta inseamna ca agentul de stingere poate fi depozitat si in afara zonei protejate.

Beneficiile configuratiei de 50 bari

  • In caz de incendiu, sistemul de stingere nu este expus la foc.
  • Spatiul din zona protejata poate fi utilizat in scopul sau principal (de exemplu, pentru cabinete suplimentare de server din camera serverului).
  • Stocul de agent de stingere poate fi inlocuit rapid si usor, fara a fi necesara depozitarea acestuia intr-o incapere separata (ca in cazul CO2).

Sistem de stingere conventional cu 25 bari

© Minimax Viking GmbH

Sistem de stingere VSN 1230 cu 50 bari

© Minimax Viking GmbH

Cu tehnologia de 50 de bari este posibil sa configurati un sistem cu mai multe zone de stingere in loc de mai multe sisteme cu o singura zona. Sistemele cu mai multe zone folosesc impreuna un singur stoc de agent de stingere pentru toate incaperile simultan spre deosebire de sistemele cu o singura zona, unde trebuie prevazuta cate o instalatie de depozitare separata pentru fiecare incapere. Acest lucru reduce costurile si economiseste spatiu, in special daca trebuie protejate mai multe incaperi cu o dimensiune similara intr-o cladire.

Principii de functionare sisteme de stingere a incendiilor Viking VSN 1230

Sisteme cu o singura zona

In spatiul protejat este instalat un sistem de conducte echipat cu duze de stingere VSN 1230, in timp ce dimensiunea conductei, impreuna cu numarul si dispunerea duzelor de stingere, sunt determinate de riscul in cauza si de conditiile locale specifice.

Agentul de stingere este pastrat in forma lichida in
butelii speciale, unde o perna de azot este suprapusa peste agentul de stingere si astfel genereaza presiunea de operare de 42 sau 50 bar.

Pentru a proteja incaperile mai mici, un singur cilindru este adesea suficient. Sistemele cu mai multi cilindri sunt utilizate pentru a proteja incaperile mai mari.

Sistemul de detectie incendiu monitorizeaza continuu zona de stingere si transmite un semnal catre panoul de control pentru detectarea si stingerea incendiilor. In cazul sistemelor cu un singur cilindru, panoul de control deschide apoi supapa electrica a cilindrului agentului de stingere pentru a elibera agentul in conducta. In cazul sistemelor cu mai multi cilindri, primul cilindru este activat electric si cu ajutorul presiunii azotului perna in acest prim cilindru actioneaza pneumatic ceilalti cilindri.

In acelasi timp, panoul de control pentru detectarea si stingerea incendiilor declanseaza o alarma sonora si vizuala, prin care persoanele prezente vor fi solicitate sa paraseasca camera. In acelasi timp, poate transmite un semnal catre un dispecerat de monitorizare permanenta. Dupa expirarea unui timp de avertizare predeterminat, procesul de stingere incepe. Agentul de stingere este transportat prin conducta in zona de stingere in mai putin de 10 secunde.

Sisteme cu mai multe zone

Sistemele cu mai multe zone sunt foarte similare cu sistemele cu o singura zona, cu exceptia faptului ca folosesc un stoc comun de agent de stingere pentru a proteja toate incaperile. In caz de incendiu, panoul de control pentru detectarea si stingerea incendiului controleaza supapele de selectare specifice fiecarei incaperi. Aceste supape elibereaza agentul de stingere numai in zonele de stingere afectate de incendiu.

Cantitatea necesara de agent de stingere este intotdeauna calculata in raport cu cel mai mare spatiu protejat. Daca un spatiu mai mic este afectat de incendiu, agentul de stingere va fi mai mult decat suficient pentru a stinge focul in acest spatiu.

Datorita rezervei de agent de stingere, capacitatea de stingere a sistemului este garantata chiar si dupa declansarea sistemului de stingere – asigurand o functionare continua, neintrerupta.

Tehnologia de detectare si stingere a incendiilor

Capacitatea de control si functionare a sistemelor Viking VSN 1230 de stingere a incendiilor este asigurata in mod ideal de centralele de detectie, alarmare si stingere Viking FMZ 5000.

Aceste centrale asigura o compatibilitate optima sustinuta de certificari relevante pentru componentele electrice si mecanice ale sistemului si elimina cheltuielile inutile de module de interfatare si interconectare intre diferitele parti componente ale sistemului.

Toate modulele sunt incluse in carcasa centralei.

Contactati specialistul Quartz Matrix in solutii de stingere

Proiectare certificată cu softul de specialitate Viking DesignManager

In conducta, dupa activarea sistemului de stingere, este deversat un amestec compus din lichid Novec 1230 si azot gazos. Acest lucru prezinta o provocare speciala pentru calculul hidraulic la proiectarea sistemului de catre echipa de proiectanti Quartz Matrix.

Sistemele de stingere a incendiilor Viking VSN 1230 sunt proiectate pentru proiecte specifice cu softul de calcul Viking DesignManager, prin care va oferim garantia ca sistemele proiectate de echipa noastra vor functiona la parametri optimi. Acest program de proiectare se bazeaza pe un model de simulare special dezvoltat pentru amestecul de doua substante si verificat in numeroase teste de deversare pe multiple scenarii de functionare ale sistemului de stingere. Datorita preciziei de calcul a Viking DesignManager, sistemele de stingere pot fi proiectate optim – atat in ceea ce priveste sistemele de siguranta, cat si din perspectiva economica: sistemele de stingere proiectate s-au dovedit a fi fiabile si eficiente. Spre deosebire de programele de proiectare conventionale, Viking DesignManager este de asemenea capabil sa includa vane de distributie pentru sisteme cu mai multe zone, cu pana la 15 zone intr-un singul calcul. De asemenea, calculeaza trasee de conducte complexe si asimetrice, oferind astfel mai multa flexibilitate in proiectarea sistemului.

Indiferent daca este vorba despre un sistem de 50 de bari, 42 de bari sau 25 de bari,

o conducta unica sau multi-zona, simetrica sau asimetrica – cu ajutorul Viking DesignManager se va gasi intotdeauna versiunea si solutia de sistem ideala pentru fiecare proiect.

Pentru siguranta in proiectarea sistemului, algoritmul Viking DesignManager este proiectat astfel incat sa efectueze o verificare de eroare si de conformitate chiar si in timp ce datele de baza sunt introduse in sistem.

De asemenea, o interfata cu software-ul AutoCAD integrat in Viking DesignManager ofera un design convenabil al instalatiei si face posibila importarea rezultatului in documentele proiectului si inregistrarile sistemului.

Certificari multiple pentru utilizarea in spatii tehnice

Sistemele de stingere a incendiilor VSN 1230 sunt adecvate in special pentru protectia spatiilor cu instalatii electrice si electronice, inclusiv pentru spatiile in care sunt persoane. Toate variantele de sistem si optiunile sistemelor de stingere a incendiilor Viking VSN 1230, inclusiv Viking DesignManager, sunt certificate UL, omologate FM si testate si certificate de VdS Schadenverhütung. Aprobari de la alte organisme internationale de certificare sunt de asemenea disponibile.

Tipuri de spatii tehnice in care pot fi folosite:

  • Camere de server si data room
  • Arhive de date
  • Echipamente de telecomunicatii
  • Camere de control si statii de control
  • Sali de instrumentare si control
  • Camere electrice
  • Tablouri de distributie energie electrica

DE CE SA LUCRATI CU ECHIPA

Realizam

Proiecte tehnice care includ calcule pneumatice realizate cu soft de specialitate certificat de producator si VDS.

 

Teste de etansietate ale incaperii, obligatorii conform legislatiei in vigoare si a standardelor impuse (ISO 14520, SR- EN15004) pentru a fi asigurata functionarea sistemului de stingere.

 

Transport ADR certificat pentru butelii si instalatii cu masinile si soferii proprii, certificati ADR pentru transportul recipientelor sub presiune.

Suntem certificati

Pentru proiectarea, instalarea, configurarea si mentenanta instalatiilor de stingere conform certificarilor mai sus mentionate.

 

Cursuri absolvite in Germania, direct la producator, pentru toate sistemele de detectie si stingere.

Instalam

Cu tehnicieni si ingineri certificati si autorizati in instalarea sistemelor de detectie si stingere.

 

Sisteme de detectie incendiu adecvate incaperilor si conditiilor de exploatare din acestea (curenti de aer puternici de la sistemul de climatizare, temperaturi de lucru si umiditate etc.), astfel incat asiguram detectia cat mai rapida a inceputului oricarui tip de incendiu pana cand acesta sa provoace daune.

 

Sisteme de detectie fum prin aspiratie atat in cele 3 spatii (tavan, incapere si podea), cat si in cabinetele electrice sau rack-uri, unitati de detectie liniara de temperatura pentru jgheaburile de cablu.

Sisteme de control al alimentarii pentru instalatiile de ventilatie/climatizare din incapere si al consumatorilor principali pentru oprirea acestora in cazul unui incendiu.

Sisteme de evacuare a sub- si supra-presiunii generate in urma deversarii, acestea putand distruge structural incaperea, bunurile din interior si cele din jurul incaperii daca aceasta nu este prevazuta.

Sisteme de evacuare a aerului viciat rezultat in urma deversarii (fum, agent de stingere), sisteme proiectate si dimensionate pentru fiecare spatiu in parte.

Asiguram

Punerea in functiune si instruirea beneficiarului cu ingineri certificati conform legislatiei pentru sisteme de detectie si stingere, precum si cu certificari de la producator.

 

Servicii de mentenanta preventiva si corectiva atat pe perioada, cat si in afara perioadei de garantie cu termene SLA agreate impreuna cu beneficiarul.

Contactati specialistul Quartz Matrix in solutii de stingere

De ce sa optati pentru sistemele de stingere

Viking VSN 1230

Sistemele asigura un efect excelent de stingere in camere cu echipamente electronice si electrice.

Agentul de stingere Novec 1230 nu este nici coroziv, nici conductiv electric, nu lasa reziduuri si poate fi indepartat cu usurinta din spatiul in cauza prin ventilatie.

Agentul de stingere Novec 1230 este, de asemenea, foarte potrivit pentru zonele care sunt frecventate de oameni si are o compatibilitate foarte mare cu mediul.

Presiunile de functionare de pana la 50 bar permit conducte si stocare mai flexibile a agentului de stingere in afara zonei protejate.

Prin sisteme multi-zona rentabile, un singur stoc de agent de stingere este suficient pentru a acoperi mai multe zone.

Viking DesignManager calculeaza automat conductele asimetrice complexe si ofera solutii optime – atat din punct de vedere al sigurantei, cat si din punct de vedere economic.

Consultati un specialist Quartz Matrix in solutii de stingere