Viitorul educației este încântător

Pe 31 mai 2022 a avut loc la Iași conferința „Viitorul educației în contextul digitalizării”, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu compania Quartz Matrix. Conferința a avut ca temă digitalizarea educației dintr-o perspectivă centrată pe elev și pe cadrele didactice și a reunit peste 100 de participanți la nivel național: inspectori școlari, directori de unități de învățământ, profesori, prezenți în sală sau online.

Invitatul special, dr. John CollickHead of International Education Strategy la Promethean, a împărtășit din cunoștințele sale în pedagogie, neuroștiință, cercetare în educație, pentru a crea o viziune asupra viitorului educației în contextul digitalizării. Dr. John Collick lucrează îndeaproape cu Ministere ale Educației (Europa de Est, Asia centrală, Orientul Mijlociu) pentru a dezvolta soluții și programe care să răspundă nevoilor sistemelor educaționale din secolul XXI din întreaga lume. Este un vorbitor de renume internațional și expert în impactul educațional și social al tehnologiei. Este autorul mai multor cărți și articole despre literatură, media, TIC și învățare. Interesele sale specifice includ strategiile personale de învățare, neuroștiința și tehnologia.

Dr. John Collick a abordat în cadrul conferinței 3 teme:

  • Neuroscience and the learning mind
  • Research and the Classroom – what does and doesn’t work
  • Game based learning and storytelling

Conferința a debutat cu o sesiune interactivă în cadrul căreia participanții au răspuns la o serie de întrebări cu privire la digitalizare și educație. 

74% dintre participanți consideră că viitorul educației este încântător.

54% dintre participanți utilizează zilnic instrumente digitale în predare, iar 38% utilizează astfel de instrumente săptămânal.

Pentru acces la prezentările susținute de dr. John Collick vă rugăm să completați formularul următor: