Quartz Matrix, pe locul al doilea în 2016 în Topul Firmelor din Iași

Quartz Matrix a obținut locul II în Topul Firmelor din județul Iași 2016 realizat de Camera de Comerț și Industrie Iași la categoria Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea – Întreprinderi mijlocii. Poziționarea noastră pe acest loc ne bucură și reprezintă pentru noi o confirmare a competențelor noastre în domeniul ingineriei, competențe pe care le-am dezvoltat și îmbunătățit în cei 23 de ani de activitate. Pe locurile III și IV în acest top se situează alte două companii ieșene cu activitate în domeniul ingineriei – ARCADIS PROJECT ENGINEERING  și DISTRIBUTION TOITURE MAURICIENNE ROMÂNIA, iar pe locul I se află compania ATEXIS.

Quartz Matrix – companie orientată către activități de inginerie și consultanță tehnică
Orientarea noastră către activități de inginerie este rezultatul firesc al acțiunilor noastre concrete în piață și al implicării active în proiectele clienților noștri atât în calitate de consultanți tehnici, cât și în calitate de proiectanți și integratori de sisteme. Suntem o companie puternică, aleasă ca partener de afaceri atât de producătorii mondiali de tehnologie, cât și de clienți de renume la care am realizat proiecte precum Institutul Regional de Oncologie Iași – Proiectare și execuție instalații curenți slabi pentru Centrul de Cercetare Fundamentală, IG Watteeuw – Manager energetic, Aeroportul Internațional Iași – Proiectareși execuție sisteme securitate electronică și la incendiu, Carpatcement Holding – Sisteme detecție incendiu, Rulmenți Bârlad – Mentenanță sisteme securitate electronică și incendiu, OMV Petrom – Bilanț energetic, Arctic – Bilanț energetic complex, Flanco – Sistem contorizare flux persoane, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași – Mentenanță sisteme securitate electronică și la incendiu, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora – Proiectare și execuție instalații curenți slabi și tari.

Activități de cercetare-dezvoltare, opt direcții de business
Unul din pilonii care au condus la orientarea companiei Quartz Matrix către activități de inginerie este cercetarea științifică și dezvoltarea de produse proprii cu puternic caracter tehnic. Direcțiile noastre de competențe în acest sens sunt: dezvoltarea de sisteme de comunicații, proiectarea și dezvoltarea de arhitecturi firmware/hardware cu microcontrollere pentru sisteme embedded, automatizări și comunicații industriale, conducere procese și platforme SCADA, ingineria sistemelor energetice, dezvoltarea de sisteme de măsură de precizie pentru mărimi electrice și neelectrice, dezvoltarea de sisteme de control și automatizare a proceselor cu prelucrare distribuită, proiectarea și realizarea de aplicații software de sistem de tip SCADA.
Concret, dincolo de activitatea de cercetare-dezvoltare, avem expertiză în următoarele domenii: proiectare instalații electrice, infrastructuri IT&C, securitate electronică și la incendiu, eficiență energetică pentru industrie, dezvoltare software, aplicații software în cloud, învățământ interactiv, mentenanță și reparații. 

Locul II

Topul Firmelor – Iasi 2016

  • Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea – Întreprinderi mijlocii