Quartz Matrix a realizat infrastructura pentru Data Center și cameră tehnică la HCL Technologies România

Echipa de specialiști Quartz Matrix a mai finalizat un proiect de amploare, și anume infrastructura pentru Data Center și cameră tehnică la HCL Technologies România.

Provocarea clientului: un spațiu dedicat unei rețele de telecomunicație pentru activitatea de tip Call Center, o infrastructură complexă care avea să susțină în jur de 250 de utilizatori de rețea simultan. Proiectul este unul complex, divizat în două spații, fiecare cu o cameră a serverelor individuală.

Soluția Quartz Matrix: în funcție de numărul de utilizatori ai rețelei de telecomunicație, camera serverelor a fost dimensionată astfel încât să țină cont de volumul de informație utilizat. De asemenea, s-a proiectat, dimensionat și implementat o instalație de date-voce care a putut susține parametrii impuși. Pe lângă soluțiile tehnice pentru realizarea infrastructurii, soluții pentru securitate la incendiu au fost și ele implementate pentru detectarea, semnalizarea și stingerea unui potențial incendiu.

Instalația de comunicații date este soluția tehnică care stă la baza realizării unei clădiri “inteligente” (o veritabilă Smart Building), în care comunicațiile sunt o necesitate. Timpul de execuție a fost unul relativ scurt pentru complexitatea proiectului, însă Managerul de proiect desemnat de Quartz Matrix a eficientizat procesul de desfășurare încă de la început, fiind mereu focusat pe termenul de predare, bugetul alocat și calitatea lucrării. Colaboararea permanentă cu beneficiarul a dus la finalizarea proiectului în timpul stabilit, la o calitate care s-a ridicat la nivelul așteptărilor clientului.

„Alegerea realizării întregii infrastructuri Data Center și a camerei tehnice alături de compania Quartz Matrix a fost una foarte bună în raport cu necesitățile noastre. Echipa de specialiști Quartz Matrix a reușit să se ridice la așteptările noastre în ceea ce privește executarea lucrărilor în termenul stabilit și la calitatea solicitată de către noi.” – Anca Rotariu, Iasi Site Lead

Descoperiți mai multe detalii despre modalitatea de implicare a companiei Quartz Matrix în realizarea de Data Centere și camere tehnice din acest studiu de caz.