IOT LA HANGARIADA | People counting în timp real – Sistem DigiTrafic

Weekendul 24-26 mai 2019 vine cu un parteneriat de excepție între Quartz Matrix și echipa Teo’s Cafe, organizatorul Hangariada, care aduce tehnologia IoT la festivalul de artă și zbor. Ca în fiecare an s-au pregătit multe evenimente și activități interesante, unele cu multă relaxare, altele presărate cu adrenalină din plin pentru care sunt așteptați peste 25.000 de participanți și, cum numărul participanților este un factor definitoriu în organizarea evenimentului, cei de la Teo’s Cafe au apelat la sistemul DigiTrafic pentru monitorizarea traficului de persoane.

Prima ediție a reușit să adune câteva sute de persoane, iar edițiile următoare au crescut progresiv, fapt ce a determinat echipa de organizatori să implementeze un sistem ce le permite măsurarea audienței în timp real din cadrul evenimentului. Este importantă preîntâmpinarea nevoilor participanților la festival și asigurarea unui spațiu în care comunitatea să fie pe primul loc.

Sistemul DigiTrafic este dezvoltat de Quartz Matrix, companie ieșeană prezentă de 25 de ani pe piața Business-to-Business din România ce și-a propus să dezvolte permanent servicii de înaltă calitate și soluții complete și inovatoare, bazate pe ultimele tehnologii. Astfel, DigiTrafic s-a dezvoltat pentru analiza performanței afacerii și pentru un management eficient în procesul decizional, un instrument ideal pentru business management ce își găsește aplicare în multiple domenii: retail, evenimente, spații publice, aeroport, spitale, mall-uri etc.

În cadrul evenimentului Hangariada, DigiTrafic va fi utilizat pentru măsurare și analiză a fluxului de persoane ce va permite cunoașterea în timp real a numărului de vizitatori și a orelor de vârf cu cel mai mare trafic. Organizatorii vor putea seta alerte de notificare la atingerea unui număr de vizitatori și vor beneficia de datele necesare pentru a organiza zonele dedicate activităților și evenimentelor în funcție de numărul de persoane.

Cea de-a noua ediție a venit cu noi obiective de creștere a festivalului, astfel încât numărul de participanți să depășească 25.000 de oameni, iar orașul Iași să fie bine pus pe harta festivalurilor importante din țară. Intrarea la festival este liberă și puteți să urmăriți toate noutățile despre eveniment prin canalele oficiale Hangariada 2019:

Hangariada-DigiTrafic