Educație gratuită la distanță oferită de Cisco și Quartz Matrix

Dragi profesori și colaboratori din domeniul educației,

În contextul actual, care a dus la multe modificări în viața noastră de zi cu zi și la întreruperea procesului educațional, noi, oamenii din companiile de tehnologie, am ales să venim în sprijinul instituțiilor implicate prin oferirea în mod gratuit a unor soluții de educație la distanță, comunicare și colaborare eficiente, folosite deja in mod curent pe piață, precum și cu asistență/suport în a vă desfășura activitatea într-un mod cât mai constructiv.educatie la distanta

Cisco Systems susține acest proces și oferă proactiv soluții de colaborare video, voce și text, de conectare securizată prin VPN și de autentificare multi-factor, gratuit pentru instituțiile guvernamentale, companiile din România precum și pentru angajații acestora. Deși există limitări în ceea ce privește capabilitățile și performanțele variantelor gratuite față de alternativele lor comerciale, aplicațiile pot satisface o gamă largă de nevoi în ceea ce privește comunicarea și colaborarea de la distanță. Echipa Quartz Matrix, partener Cisco Premier pentru sud-estul Europei, vă poate oferi cele mai potrivite răspunsuri la diversitatea de nevoi pe care le aveți vis-a-vis de soluțiile Cisco și de utilizarea lor.

Soluția de colaborare Cisco Webex este oferită acum gratuit pentru orice conferință. Prin intermediul acestei soluții, fiecare cadru didactic sau utilizator care dorește să creeze o conferință poate avea propriul cont și o cameră virtuală asociată în care elevii sau angajații pot intra de la distanță folosind orice echipament de tip telefon, tabletă, laptop, PC. Conferința include atât audio-video, cât și o componentă de date prin care pot fi prezentate și partajate documente.educatie la distanta webex

De exemplu, elevii și profesorii pot participa în clasele virtuale folosind orice dispozitiv conectat la internet, indiferent de platformă, sistem de operare sau marcă.  Fiecare cont are o astfel de cameră care devine activă atunci când proprietarul intră în ea. Profesorul poate stabili că, de exemplu, la ora 11.00 când elevii ar fi avut ora de matematică, ei vor intra în camera virtuală a profesorului de matematică, la ora 12.00 în camera virtuală a profesorului de fizică, etc. Fiecare profesor își va aștepta elevii în camera sa virtuală la ora stabilită. Atunci când profesorul va părăsi camera sa virtuală ea se va închide. Funcționalitățile sunt implicite și nu necesită configurare. În timpul activităților, în clasele virtuale, oricare participant, atât profesorul cât și elevii pot susține prezentări și pot prezenta diferite documente sau fișiere. În acest fel, profesorii pot continua să predea cursuri conform programei și pot prezenta materialele pregătite. Folosind aceleași facilități tehnice, elevii pot fi “ascultați” și pot prezenta documentele cu temele pregătite.

Documentul “Ghid de utilizare Webex”, atașat, prezintă pașii necesari pentru instalarea și utilizarea serviciului, precum și linkuri pentru 5 tutoriale video cu informații și exemple practice.
Documentul “Webex_eschool_v1.0-rom” prezintă pe larg pașii necesari pentru a realiza o lecție împreună cu clasa.

 • Cadrele didactice și ceilalți angajați ai instituțiilor de învățământ primesc gratuit conturi WEBEX cu toate funcționalitățile.
 • Conturile vor fi disponibile timp de 180 de zile calendaristice.
 • Administrarea și generarea conturilor se vor face centralizat de fiecare instituție de învățământ, iar echipa de specialiști Quartz Matrix  vă asigură:
  • Integrare Actrive Directory și SSO​
  • eDiscovery, Data Loss Prevention ​
  • Toate capabilitățile de Securitate și Compatibilitate
 • “Advanced Analytics’ pentru a gestiona și urmări activitatea.
 • “Webex Education Connector” pentru integrarea cu softuri specifice mediului academic (Canvas by Instructure, Blackboard Learn, Moodle, Brightspace by D2L, Sakai)​
 • Oferta începe pe 13  Martie
 • Are validitate până la terminarea anului școlar – Septembrie (180 zile)
 • Disponibilă în 52 de țări HERE
Pentru activare și detalii apelați la Cisco și la echipa Quartz Matrix la adresa cisco@quartzmatrix.ro.