Edu Tech Fest – Festivalul Tehnologiilor la Iași

Edu Tech Fest este un eveniment organizat de compania Quartz Matrix în parteneriat cu Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi.
Aflat la prima ediție, Festivalul tehnologiilor în educație este un eveniment de tipul hands-on technology, ce își propune să stârnească curiozitatea tinerilor pentru digitalizare și pentru studiul noilor tehnologii.


Evenimentul va avea loc pe 12 – 13 mai la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Sala Pașilor Pierduți, Aula Carmen Sylva, Bulevard Carol I, nr. 11 A, Copou, Iași. 


Pe parcursul celor 2 zile, studenții din cadrul Universității Tehnice ,, Gheorghe Asachi” din Iași, îndrumați de cadrele didactice și specialiștii Quartz Matrix vor prezenta elevilor din ciclul de învățământ liceal echipamente și aplicații de robotică, Industry 4.0, imprimare 3D, VR etc., oferind posibilitatea acestora de a experimenta învățarea cu astfel de tehnologii și de a percepe utilitatea acestora în domeniile de studiu tehnice.
 Elevii și studenții, profesioniștii din domeniul educației și reprezentanții asociațiilor de părinți și ai administrației publice sunt asteptați să intre în contact direct cu cele mai noi tehnologii și oportunități pe care mediul digital le oferă.


 Parteneri: Promethean, tp-link, HP, ScottieGo, VEATIVE, Mozaik Education, Skriware, Inspectorul Școlar Județean, TVR Iași