BETT Londra – cel mai mare eveniment din lume dedicat educației

În perioada 23-26 ianuarie 2019 a avut loc la Londra cel mai important eveniment din lume dedicat educației – BETT. Sub sloganul „Creating a better future by transforming education”, BETT a atras din întreaga lume peste 850 de companii furnizoare de soluții pentru educație și peste 34.000 de vizitatori, printre care ne-am numărat și noi.

Roboți programabili, STEM, software educațional, display-uri interactive și tehnologie pentru educație

Inevitabil, la BETT au fost prezenți partenerii noștri pentru proiectele educaționale, producători mondiali de tehnologie și software pentru educație:  Microsoft, DELL EMC, Cisco Meraki, Mozaik Education, Epson.

Dincolo de display-urile interactive care pot înlocui fără ezitare tabla magnetică, având diagonale de până la 90″, touchscreen, software încorporat care permite atât utilizarea display-ului drept PC, cât și ca instrument pentru crearea și desfășurarea lecțiilor interactive, am fost încântați și de prezența în proporție semnificativă a roboților programabili.

Colorați, simpatici, construiți deja sau sub formă de kit-uri din piese ce așteaptă să fie puse cap la cap, roboțeii programabili au fost de departe atracția principală la BETT Londra. Dacă vă închipuiți că aceștia au atras atenția doar a adulților sau a elevilor de liceu, aflați că vă înșelați – roboțeii programabili există pentru toate ciclurile de învățământ, de la grădiniță până la liceu. Adaptați fiecărui ciclu de învățământ, roboțeii fac posibilă învățarea programării software de la vârste fragede (3 ani) într-un mod facil și interactiv.

Concluzia noastră în urma participării la BETT Londra este că lumea educației devine din ce în ce mai fascinantă, mai interactivă, orientată către viitor, iar transformarea digitală nu mai poate fi amânată. Luăm parte cu toții la această schimbare, iar compania Quartz Matrix își va aduce aportul ca și până acum la această transformare, oferind tehnologie pentru educație de la cei mai importanți producători din domeniu și suport în adoptarea cu succes a acesteia.