Lansarea proiectului “ACCED – Copilul de azi, creatorul de mâine” la Iași, 27 septembrie

Copilul de azi vede lumea cu alți ochi. Ajută-l să o creeze!

Copilul de azi are o inteligență nativă. Ajută-l să și-o dezvolte!

Copilul de azi își caută viitorul. Ajută-l să și-l descopere!

Evenimentul pentru lansarea proiectului „ACCED – Copilul de azi, creatorul de mâine” a avut loc în Sala de conferințe a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași – Corpul T (Rectorat), pe 27 septembrie 2018.

Prin proiectul ACCED dorim să aducem mai aproape de școlile românești tehnologiile educaționale ale secolului 21 și să punem bazele unui ecosistem educațional funcțional, în care procesul de predare-învățare să reprezinte o experiență plăcută și relevantă, iar elevii și profesorii să fie stimulați și ajutați să-și dezvolte și valorifice la maxim potențialul inovator și creativ.

„Într-un mod ideal, școala ar trebui să fie o comunitate de învățare, o comunitate a oamenilor care se întâlnesc pentru că vor să învețe unul de la celălalt. Cei mai buni profesori sunt cei care învață atât de la colegii lor, cât și de la elevi și nu se tem să spună că nu știu ceva. Inima unei școli de calitate este astfel relația dintre elevi și profesori și nu există o modalitate mai bună de a îmbunătăți educația decât valorizarea, susținerea, formarea, încurajarea muncii profesorilor buni.” (Sir Ken Robinson la Conferința pentru educație BETT Show Londra 2017)

Noi, cei de la Quartz Matrix, împreună cu partenerii noștri și sustinuți de oameni și companii vizionare, dorim să ajutăm la crearea unor asemenea școli. Am decis să investim în educație și, alături de comunitățile locale și împreună cu dumneavoastră, să găsim soluțiile cele mai bune pentru a ajuta copiii și tinerii noștri să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor, să își descopere talentele și abilitățile în așa fel încât să devină oameni împliniți si cetățeni activi și empatici.

Parteneri oficiali: Primăria Municipiului Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Inspectoratul Școlar Județean Iași

Parteneri: Cisco, Dell EMC, Prestigio, Microsoft Romania, Bitdefender, Epson, Intel