Atelierele de cloud Norsit

Pe 6 noiembrie, in Sala Cuza a Hotelului Unirea din Iasi, s-au desfasurat Atelierele de cloud Norsit, un eveniment pentru companii si institutii realizat de compania Quartz Matrix in echipa cu partenerii Bitdefender si Microsoft, in cadrul carora au fost prezentate 6 solutii de reducere a costurilor intr-o singura zi. Reprezentanti ai organizatiilor din zona Moldovei au luat parte la ateliere practice, in care li s-au prezentat rand pe rand aplicatii software in cloud prin utilizarea carora acestia isi pot reduce semnificativ cheltuielile anuale.

Participantii au putut testa si evalua aplicatiile, avand si posibilitatea de a interactiona cu dezvoltatorii acestora si cu specialisti ai solutiilor cloud, care le-au oferit informatii despre modul de utilizare, au oferit exemple cu implementarile anterioare si au raspuns intrebarilor primite. Cei prezenti au putut intelege cu usurinta modul in care aplicatiile cloud le pot aduce reduceri de costuri, le eficientizeaza procesele din cadrul organizatiilor si le creste mobilitatea prin posibilitatea de a fi folosite de pe orice dispozitiv, diminuand timpii de raspuns. 

Cele 6 ateliere pentru reinventarea organizatiei

1.    Prima solutie de reducere a costurilor a fost prezentata de Bogdan Balanica, inginer software la Quartz Matrix si cel care a dezvoltat aplicatia OpenDMS, ideala pentru un management al documentelor fara batai de cap. Transformarea informatiilor din organizatie si a documentelor, inclusiv cele scanate, in informatii disponibile in orice moment fiecarui angajat a fost beneficiul apreciat de majoritatea participantilor.
2.    Cel de-al doilea atelier a avut ca subiect inventarierea produselor si mijloacelor fixe cu eforturi minime prin utilizarea aplicatiei Ikoba. Demonstratia Large Account Managerului Quartz Matrix, Lucian Maftei, a provocat multe discutii, urmarirea informatiilor atat pe baza de coduri de bare, cat si de coduri QR fiind unul dintre avantajele percepute.
3.    Project Managerul Datacenterului Norsit, Mihai Haldan, a facut o comparatie intre infrastructura ca serviciu si investitiile in hardware, din care au reiesit foarte clar plusurile pe care le aduce prima varianta. Serverele virtuale dedicate au fost trecute pe lista de prioritati a multora dintre participanti, convinsi de siguranta garantata a solutiei.
4.    Bogdan Teodorescu, Directorul departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Quartz Matrix, a disecat tipurile de licente software disponibile pe piata la ora actuala, evidentiind necesitatea unei aplicatii software dezvoltata la cerere, cu resurse rezervate si functionalitati particularizate pe necesitatile beneficiarului.
5.    Un alt atelier care a atras schimburi de pareri a fost cel despre securitatea datelor si a serverelor de e-mail din cadrul companiilor. Cel care a rezolvat toate capcanele a fost George Tintea, Security Engineer la Bitdefender, care i-a facut pe toti cei prezenti sa constientizeze nivelul de protectie pe care il ofera solutia GravityZone si sa vrea sa o testeze cat mai repede.
6.    Nu in ultimul rand, Partner Account Managerul de la Microsoft, Marius Danescu, a arata cum oricine poate detine un birou multifunctional 365 zile/an la costuri mici. Prin Office 365, accesul la instrumentele de productivitate familiar se poate face de oriunde.

Le multumim tuturor participantilor pentru implicarea activa in cadrul Atelierelor Norsit si ne bucuram pentru feedback-ul foarte bun primit din partea acestora, impresiile de la final dandu-ne de inteles ca astfel de evenimente sunt absolut necesare pentru o intelegere in detaliu a solutiilor propuse de compania Quartz Matrix.