Navigare rapida
Despre noiEvenimenteNoutatiEchipaImplicare CSRClub QMCariere

Noutati

Categorii


Eveniment de lansare „ACCED - Copilul de azi, creatorul de mâine”

27 Septembrie, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

 

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm să ne fiți alături la evenimentul de lansare a Proiectului „ACCED - Copilul de azi, creatorul de mâine” care va avea loc la Iași, în Sala de conferințe a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași - Corpul T (Rectorat), în data de 27 Septembrie 2018, începând cu ora 9.00.

Prin proiectul ACCED dorim să aducem mai aproape de școlile românești tehnologiile educaționale ale secolului 21 și să punem bazele unui ecosistem educațional funcțional, în care procesul de predare-învățare să reprezinte o experiență plăcută și relevantă, iar elevii și profesorii să fie stimulați și ajutați să-și dezvolte și valorifice la maxim potențialul inovator și creativ.

„Într-un mod ideal, școala ar trebui să fie o comunitate de învățare, o comunitate a oamenilor care se întâlnesc pentru că vor să învețe unul de la celălalt. Cei mai buni profesori sunt cei care învață atât de la colegii lor, cât și de la elevi și nu se tem să spună că nu știu ceva. Inima unei școli de calitate este astfel relația dintre elevi și profesori și nu există o modalitate mai bună de a îmbunătăți educația decât valorizarea, susținerea, formarea, încurajarea muncii profesorilor buni.” - Sir Ken Robinson, Conferința de educație BETT Show Londra 2017.

Noi, cei de la Quartz Matrix, împreună cu partenerii noștri și sustinuți de oameni și companii vizionare, dorim să ajutăm la crearea unor asemenea școli. Am decis să investim în educație și alături de comunitățile locale, împreună cu dumneavoastră, să găsim soluțiile cele mai bune pentru a ajuta copiii și tinerii noștri să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor, să își descopere talentele și abilitățile, în așa fel încât să devină oameni împliniți si cetățeni activi și empatici.

Prezența dumneavoastră la acest eveniment ne-ar onora și vă rugăm să ne confirmați participarea până vineri, 21 septembrie, la adresa de e-mail magdalena.olaru@quartzmatrix.ro sau la numărul de telefon 0725.117.066. 

Vă rugăm să descărcați agenda evenimentului 

Eveniment organizat de:

Parteneri oficiali:

  

Sponsori:

        

 

 


 

 

Vizitați-ne la IEAS

18-20 septembrie, Palatul Parlamentului, București

  

     ÎNREGISTRARE EVENIMENT    

În perioada 18-20 septembrie, la Palatul Parlamentului din București, va avea loc evenimentul IEAS - International Electric & Automation Show 2018, în cadrul căruia sunt prezentate soluții inovative în domenii de tehnologie avansată, energie și automatizări.


Quartz Matrix va fi prezentă cu un stand unde se vor desfășura demonstrații live pentru soluții proprii și tehnologii ale partenerilor industriali. 

Vizitați-ne la IEAS pentru a vedea cum un sistem pentru managementul mentenanței KMR integrat cu senzori vă ajută să obțineți performanță în managementul mentenanței, cum puteți obține eficiență energetică prin utilizarea sistemului de monitorizare a consumurilor energetice e-Net, cum calculatoarele și dispozitivele industriale Kontron se ocupă de procesele de producție și vă ajută să le controlați, cum toate datele companiei și cele de producție sunt sigure în era atacurilor cibernetice, protejate de Cisco, liderul mondial în securitate cibernetică pentru industrie.

 

    PROGRAMEAZĂ O ÎNTÂLNIRE   

 

 

 

 Parteneri:

 


 

Quartz Matrix prezintă KMR IoT (Sistem pentru managementul mentenanței) la cel mai mare târg din Europa dedicat tehnologiei industriale – Hannover Messe 2018

 

Cea mai nouă versiune a sistemului pentru managementul mentenanței KMR IoT, dezvoltat integral de compania Quartz Matrix, va fi prezentată în exclusivitate la cel mai important târg european dedicat tehnologiei pentru mediul industrial. În perioada 23 – 27 aprilie 2018, alături de partenerii Asti Automation, vom fi prezenți la Hannover Messe în cadrul standului oficial al României și vom demonstra tuturor vizitatorilor modul în care KMR IoT, prin integrarea senzorilor de la echipamentele industriale și prin toate funcționalitățile sale, revoluționează activitatea de mentenanță.

 

 

Standul național al României – hala 7, stand A39 (hartă)

 

Sistemul KMR IoT – dedicat managementului mentenanței în fabricile digitale

 

Conceptele de IoT și Industry 4.0 nu mai au nevoie de nici o prezentare pentru acei producători care și-au propus să ocupe primul loc în productivitate și care au înțeles că reducerea la zero a downtime-ului nu mai este demult un secret pentru succes.

KMR este un sistem IoT necesar optimizării și managementului mentenanței, rolul său principal fiind acela de a organiza eficient întreaga activitate de mentenanță și de oferi personalului responsabil control în timp real asupra uptime-ului într-o fabrică. Acest lucru este posibil datorită datelor pe care KMR IoT (prin integrarea de senzori) le transmite în timp real: parametrii de funcționare, temperatură, vibrații, debit, nivel și concentrație ale utilajelor și echipamentelor angrenate în producție.

 Urmăriți-ne la Hannover Messe

 

Începând de luni, 23 aprilie, vă ținem la curent cu desfășurarea evenimentului și prezentarea sistemului KMR IoT la Hannover Messe. Urmăriți paginile Quartz Matrix: Facebook, LinkedIn, Youtube.

 

 

 

 

 


 

 

Quartz Matrix - certificată Milestone Gold

Misiunea noastră declarată este să dezvoltăm permanent servicii de înaltă calitate și să oferim soluții complete și novatoare, bazate pe ultimele tehnologii, pentru ca toți clienții noștri să-și atingă întotdeauna obiectivele.

În acest sens, suntem bucuroși să anunțăm că ne menținem în top în ceea ce privește statutul nostru Milestone. În urma susținerii cursurilor și examenelor, compania Quartz Matrix își menține statutul de Milestone Gold Partner obținut pentru prima dată acum 7 ani de zile.

Acest statut este completat de competențele tehnice dobândite pentru soluțiile Milestone: Milestone Certified Design Engineer, Milestone Certified Integration Technician, Milestone Certified Integration Engineer. Astfel suntem certificați pentru proiectare, instalare și configurare produse Milestone Corporate.

 


 

Quartz Matrix a devenit partener autorizat Kontron in Romania

Incepand cu luna ianuarie a acestui an, am devenit parteneri autorizati pentru liderul global in tehnologie industriala Kontron. Parte a grupului S&T, Kontron ofera solutii tehnologice de ultima generatie si servicii pentru aplicatii IoT si Industry 4.0. Primele solutii nou introduse in portofoliul nostru sunt calculatoarele industriale Kontron din gama KBox. Calculatoarele din gama KBox sunt special concepute pentru aplicatii IoT si pentru a permite cresterea productivitatii intr-un mediu conectat. KBox sunt un standard in domeniul aplicatiilor industriale si va invitam sa descoperiti intreaga gama in magazinul nostru online.

 


 

Quartz Matrix și Bitdefender susțin excelența în educație

Pe 7 decembrie 2017 Universitatea de  Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi a gazduit a VI-a editie a Galei Excelentei in Educatie, eveniment organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi si Centrul de Excelenta Iasi. In cadrul acestui eveniment au fost premiati 341 elevi cu rezultate exceptionale la olimpiade si concursuri nationale si internationale, precum si 226 de profesori indrumatori. Suntem onorati ca am fost partasi la bucuria elevilor si profesorilor ale caror merite le-au fost recunoscute si premiate la Gala excelentei in educatie, cel mai important eveniment al anului din invatamantul preuniversitar iesean.

Quartz Matrix si Bitdefender sustin invatamantul iesean si au participat in calitate de parteneri la Gala Excelentei in Educatie.  Credem ca o societate sanatoasa trebuie sa incurajeze performanta in invatamant pentru a da putere si motivatie acelor elevi care prin munca si rezultatele lor deosebite ne vor asigura mai tarziu progresul.  Felicitari profesorilor si elevilor premiati!

 


 

Premiul de excelenta CNIV 2017 pentru ProLang - Laboratorul digital pentru limbi straine

Compania noastra a primit Premiul de excelenta CNIV 2017 pentru Laboratorul digital pentru limbi straine ProLang. Premiile de excelenta se acorda  pentru implementarea si promovarea tehnologiilor moderne in educatie si cercetare. Multumim pentru premiu, suntem onorati!

 

Noul ProLang la Conferinta Nationala de Invatamant Virtual

Pe 28 octombrie am avut ocazia de a participa la Conferinta Nationala de invatamant Virtual (CNIV). Aflata a a XV-a editie, CNIV este o manifestare stiintifica ce promoveaza tehnologii si metodologii inovative in educatie, in cercetare si in perfectionarea continua, in mediul preuniversitar si universitar. Conferinta promoveaza implementarea ideilor moderne in educatie, formarea continua a profesorilor, incurajeaza si promoveaza lucrul la proiecte, activitatile colaborative, metodele si experimentele stiintifice, gandirea creativa si intuitia, argumentatia si demonstratia.

CNIV ne-a oferit oportunitatea de a prezenta noul laborator digital pentru limbi straine - ProLang in randul profesorilor care au aplecare catre invatamantul virtual si catre utilizarea resurselor pentru educatie digitala (platforme e-learning, software educational, table interactive). 

Noua versiune ProLang a fost foarte bine primita in randul profesorilor prezenti la CNIV si va invitam sa accesati site-ul www.prolang.ro si sa descoperiti noile functionalitati ale laboratorului pentru limbi straine, produs educational 100% romanesc dezvoltat de Quartz Matrix pentru profesorii de limbi straine, pentru elevi si pentru cresterea eficientei procesului de invatare a limbilor straine.

 

 


 

Vital Value for Business in Digital Transformation Era

Pe 17 octombrie, la Hotel Ramada Iasi, a avut loc evenimentul „Vital Value for Business in Digital Transformation Era” organizat de compania Quartz Matrix impreuna cu partenerii Veeam, VMware, DellEMC, Tech Data și Bitdefender.  Reprezentati ai companiilor si institutiilor din zona Moldovei au luat parte la o serie de prezentari tehnice pe teme precum virtualizare, cloud computing, backup, cyber security, agenda evenimentului fiind:

  • - Tech Data – Connecting the World with the Power of Technology –  Paul Micheș, Country General Manager
  • - Quartz Matrix – Cloud computing powered by Quartz Matrix – Mihai Haldan, Manager departament IT
  • - Veeam Software –Experience Availability – Dan Popa, Territory Manager
  • - VMware  –  Software Defined Datacenter –  Cristian Stan, Technical Team Leader
  • - Dell EMC –  Driving IT Transformation to Modern Datacenter – Alexandru Tecuceanu, Solution Design Specialist & Cristian Stan, Technical Team Leader
  • - Bitdefender – Security for Modern Data Center – Mihai Popescu, Sales Engineer și Dragoș Gavriluț, Coordonator laboratoare Bitdefender Iași și Cluj

Quartz Matrix, prin propriile competente si prin parteneriatele cu cei mai buni din IT&C, este compania cu care puteti dezvolta si realiza pentru compania sau institutia dumneavoastra proiecte de succes in era transformarii digitale.

 

 


 

Reușim tot ce ne propunem!

 

Am obtinut locul I in Topul Firmelor din Județul Iasi 2017 realizat de Camera de Comert si Industrie Iasi la categoria Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea - Intreprinderi mijlocii.  Recunoastem ca pozitionarea pe locul al II-lea in topul de anul trecut ne-a onorat, dar ne-a si ambitionat sa ne depasim rezultatele. Anul acesta suntem pe locul I alaturi de companiile SONOVISION ROMANIA si DISTRIBUTION TOITURE MAURICIENNE ROMANIA care se situeaza pe locurile II si III in topul realizat de CCI Iasi.

 


 

 

Noul site al diviziei noastre de eficiență energetică este online

Am lansat noul site al diviziei Senys, www.senys.ro. Vă invităm să descoperiți competențele echipei noastre de ingineri în sfera eficienței energetice, navigând prin portofoliul nostru de lucrări, servicii și soluții. Acestea se adresează unor categorii diverse de activități: termoficare - energetică, chimie și petrochimie, industria materialelor de construcții, cea alimentară și farmaceutică, industria ușoară și, practic, orice domeniu unde ne propunem creșterea eficienței energetice și calității prin control și monitorizare de mare precizie.

 

 


 

Împreună cu Cisco România ducem tehnologia modernă pentru educație în universitățile ieșene

 

Pe 10 mai 2017, împreună cu Cisco România, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și Facultatea de Informatică, am organizat workshop-ul „Soluții pentru colaborare. Noi modalități de a colabora cu studenții și de a organiza întâlniri la distanță." Workshop-ul a fost dedicat mediului universitar ieșean și a avut ca scop prezentarea noilor tehnologii de colaborare care pot fi utilizate cu  succes atât pentru educație, la cursuri, seminarii, cât și pentru colaborarea cu alte universități.

Dacă sunteți interesați să aflați despre noile tehnologii de colaborare pentru educație, vă invităm să urmăriți prezentările susținute pe pagina dedicată workshop-ului: Prezentări video.

Ce spunem noi, organizatorii, și ce spun studenții cu privire la aceste noi tehnologii de colaborare aflați și din următoarea știre difuzată de TVR Iași:

 

 

 


Am participat la evenimentul „Acțiuni pentru un consum sustenabil de energie”

Pe 25 aprilie, a avut loc la Iași evenimentul „Acțiuni pentru un consum sustenabil de energie”, organizat de ENERO în cadrul proiectului european START2ACT. Evenimentul a fost dedicat îmbunătățirii eficienței energetice în special în IMM-uri, dar și în companiile de mari dimensiuni. În calitatea noastră de lideri naționali în sfera eficienței energetice pentru industrie, am fost prezenți la acest eveniment, iar directorul departamentului nostru de Cercetare-Dezvoltare, d-nul. Bogdan TEODORESCU a susținut  prezentarea „Utilizarea tehnologiilor IoT pentru eficiență energetică”, prezentare pe care o puteți descărca aici. Vă invităm să citiți mai multe despre acest eveniment aici

 


 

 

Am lansat noul site al diviziei IT&C - www.norsit.ro

 

NORSIT reprezintă nucleul soluțiilor tehnologice IT&C prin care vă oferim un întreg spectru de servicii informatice, de la consultanța și proiectarea soluțiilor IT&C și securitate cibernetică până la implementarea, administrarea și mentenanța acestora. Instalăm și integrăm platforme hardware și software, furnizăm servicii de securitate cibernetică și servicii cloud din Data Center-ul propriu.

Ceea ce urmărim, cu maximă atenție, este să eliminăm downtime-ul. Cu alte cuvinte, suntem foarte atenți ca întreruperile să tindă spre zero în procesele din compania dumneavoastră prin utilizarea prevenției și predicției în soluțiile oferite. Suntem pionieri în IoT și Industry 4.0, în România, implementând încă de acum 7 ani proiecte și soluții inovative în domenii de tehnologie avansată.
„Noul site al diviziei IT&C - NORSIT înseamnă răspunsul echipei Quartz Matrix la cerințele actuale ale clienților în ceea ce privește siguranța și dezvoltarea afacerilor, bazându-ne pe noile tehnologii hardware și software. Soluțiile și serviciile pe care le asigurăm privind securitatea cibernetică, Internet of Things pentru mediul industrial (IIoT), cât și serviciile de administrare și mentenanță IT&C, sunt elemente care conduc la competitivitate, dezvoltare și productivitate pentru clienții noștri, iar echipa Quartz Matrix este pregătită să le ofere la cele mai înalte standarde.”
Vă invităm să navigați în www.norsit.ro și să descoperiți portofoliul nostru de soluții și servicii, portofoliu consolidat și rezultat în cei 24 de ani de experiență în IT&C.

 


 

 Am lansat noua versiune a magazinului nostru online, www.qmart.ro!

Hypermarketul online pentru companii și instituții, aprovizionat cu servicii și produse B2B, îți oferă acum o nouă experiență de cumpărare!
Simplu, fără timp pierdut! 
Împreună găsim soluția!

Consultanță
pentru a vă ghida spre cea mai potrivită soluție

Tehnologie

B2B de la producători consacrați
 

 

Intrați pe noul www.qmart.ro, creați-vă cont și primiți 1% reducere la toate comenzile dumneavoastră. 
Naviga
ți prin miile de produse și servicii dedicate domeniului dumneavoastră!

 


 

 


Va invitam la evenimentul “Competitivitate prin digitizare. Solutii efective pentru Industry 4.0 si IoT in industrie” – organizat de compania Quartz Matrix in parteneriat cu CISCO Romania la Brasov, Hotel Kolping, Sala Adolph Kolping, in data de 14 octombrie 2016.  In cadrul acestui eveniment veti afla cum va puteti folosi de IoT (Internet of Things) pentru a integra activitatea de productie cu cea manageriala astfel incat sa luati decizii rapide, sa reduceti costurile, sa cresteti productivitatea si competitivitatea, pe baza informatiilor primite in timp real din productie.

Digitizarea productiei este posibila!

Ce este IoT-ul? Cum revolutioneaza industria? Ce valoare aduce acesteia? Ce beneficii obtineti prin integrarea IoT in industrie? sunt doar cateva dintre intrebarile la care veti primi raspuns in cadrul evenimentului. Specialistii CISCO si Quartz Matrix vor oferi metode pentru a va regandi strategia afacerii prin utilizarea eficienta a tehnologiilor IoT.  Veti afla cum puteti extinde si modifica granitele impuse de industrie si modul in care IoT-ul influenteaza competitivitatea.

5 motive pentru a participa la evenimentul dedicat Industry 4.0 si IoT in industrie:

1. Identificati solutii pentru reducerea downtime-ului din fabrica si aflati cum puteti securiza intreg procesul de productie pe toate nivele: infrastructura, echipamente si oameni
2.  Aflati cum puteti controla si reduce costurile legate de energia consumata in fabrica (energie electrica, gaz natural, abur si energie termica, apa, aer comprimat, agenti termici)
3.  Identificati instrumente care va permit monitorizarea in timp real a echipamentelor din fabrica
4. Aflati cum va puteti planifica eficient mentenanta echipamentelor
5. Interactionati in cadrul unei sesiuni demo cu aplicatia de monitorizare a consumurilor energetice

Va invitam sa cititi mai multe despre acest eveniment pe pagina oficiala a acestuia. Daca doriti sa va inscrieti, o puteti face aici!


 


 

Participam la Conferinta “2016 International Conference and Exposition on Electrical and Power Engineering”

In perioada 20-22 octombrie 2016 are loc la Iasi a 9-a editie a conferintei internationale “International Conference and Exposition on Electrical and Power Engineering”, organizata de Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata impreuna cu Asociatia SETIS. Aceasta conferinta este un eveniment important pentru comunitatea de inginerie electrica si atrage la fiecare editie public national si international din zona academica si industriala.

La editia de anul acesta, colegii nostri din cadrul departamentului cercetare dezvoltare - Laura Davlea si Bogdan Teoodorescu – vor fi prezenti cu lucrarea proprie pe tema “A Neuro-Fuzzy Algorithm for Middle-Term Load Forecasting”. Lucrarea prezinta o metoda de previzionare a consumurilor de energie destinata consumatorilor industriali care prezinta doua tipuri de consumuri in reteaua de distributie: consumuri legate de controlul climei si consumuri legate de productie. Modelul de previzionare utilizeaza o retea adaptiva neuro-fuzzy.
Lucrarea va fi expusa pe perioada celor trei zile ale conferintei si va invitam sa o descoperiti. Mai multe detalii despre conferinta puteti citi aici.


 

Quartz Matrix, pe locul al doilea in 2016 in Topul Firmelor din Iasi


Quartz Matrix a obtinut locul II in Topul Firmelor din judetul Iasi 2016 realizat de Camera de Comert si Industrie Iasi la categoria Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea – Intreprinderi mijlocii. Pozitionarea noastra pe acest loc ne bucura si reprezinta pentru noi o confirmare a competentelor noastre in domeniul ingineriei, competente pe care le-am dezvoltat si imbunatatit in cei 23 de ani de activitate. Pe locurile III si IV in acest top se situeaza alte doua companii iesene cu activitate in domeniul ingineriei - ARCADIS PROJECT ENGINEERING  si DISTRIBUTION TOITURE MAURICIENNE ROMANIA, iar pe locul I se afla compania ATEXIS.


Quartz Matrix – companie orientata catre activitati de inginerie si consultanta tehnica
Orientarea noastra catre activitati de inginerie este rezultatul firesc al actiunilor noastre concrete in piata si al implicarii active in proiectele clientilor nostri atat in calitate de consultanti tehnici, cat si in calitate de proiectanti si integratori de sisteme. Suntem o companie puternica, aleasa ca partener de afaceri atat de producatorii mondiali de tehnologie, cat si de clienti de renume la care am realizat proiecte precum Institutul Regional de Oncologie Iasi – Proiectare si executie instalatii curenti slabi pentru Centrul de Cercetare Fundamentala, IG Watteeuw – Manager energetic, Aeroportul International Iasi – Proiectare si executie sisteme securitate electronica si la incendiu, Carpatcement Holding – Sisteme detectie incendiu, Rulmenti Barlad – Mentenanta sisteme securitate electronica si incendiu, OMV Petrom – Bilant energetic, Arctic – Bilant energetic complex, Flanco – Sistem contorizare flux persoane, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi – Mentenanta sisteme securitate electronica si la incendiu, Centrul de Management Integrat al Deseurilor de la Tutora – Proiectare si executie instalatii curenti slabi si tari.


Activitati de cercetare-dezvoltare, opt directii de business

Unul din pilonii care au condus la orientarea companiei Quartz Matrix catre activitati de inginerie este cercetarea stiintifica si dezvoltarea de produse proprii cu puternic caracter tehnic. Directiile noastre de competente in acest sens sunt: dezvoltarea de sisteme de comunicatii, proiectarea si dezvoltarea de arhitecturi firmware/hardware cu microcontrollere pentru sisteme embedded, automatizari si comunicatii industriale, conducere procese si platforme SCADA, ingineria sistemelor energetice, dezvoltarea de sisteme de masura de precizie pentru marimi electrice si neelectrice, dezvoltarea de sisteme de control si automatizare a proceselor cu prelucrare distribuita, proiectarea si realizarea de aplicatii software de sistem de tip SCADA.
Concret, dincolo de activitatea de cercetare-dezvoltare, avem expertiza in urmatoarele domenii: proiectare instalatii electrice, infrastructuri IT&C, securitate electronica si la incendiu, eficienta energetica pentru industrie, dezvoltare software, aplicatii software in cloud, invatamant interactiv, mentenanta si reparatii.
 

 


 

Quartz Matrix sustine EUROINVENT, cel mai mare salon de inventii din Europa de Sud-Est

 
Vineri si sambata, pe 20 si 21 mai, incepand cu ora 11, publicul si specialistii vor putea observa indeaproape in Atrium Palas Mall din Iasi peste 500 de creatii din 42 de tari, reprezentand domenii variate - de la autovehicule la software, de la cosmetice la nano-tehnologii, inventii si cercetari care se vor intrece pentru a lua marile premii puse la bataie de organizatorii celui mai mare salon de inventii din Europa de Sud-Est, EUROINVENT.

Impunandu-se ca un eveniment european de elita in domeniul inovarii si cercetarii, EUROINVENT este singurul din Romania care se desfasoara cu sprijinul IFIA (International Federation of Inventors\\\' Associations) si WIIPA (World Inventions Intellectual Property Associations). Scopul sau este promovarea creativitatii romanesti in context european, precum si a celei europene in context international, prin expunerea contributiilor institutiilor academice, a institutelor de cercetare, dar si a inventatorilor individuali.

Premiul de excelenta pentru cea mai buna inventie/inovatie este in valoare de 10.000 de lei. Progamul din acest an cuprinde patru evenimente:
•    Expozitia de Inventii si Cercetare;
•    Conferinta Internationala de Cercetare si Inovatii;
•    Salonul de carte si manifestari artistice;
•    Expozitia de Arta Vizuala.

Pentru ca inovam permanent si ne reinventam continuu, sprijinim organizarea evenimentului EUROINVENT si va invitam sa vizitati in week-end cel mai mare salon de inventii din Europa de Sud-Est.

 


 

Quartz Matrix este Cisco Best Prestige Partner 2016

Suntem incantati de noul premiu primit in cadrul evenimentului Cisco Select Summit 2016 si anume: Best Prestige Partner 2016. Acest premiu reprezinta pentru compania Quartz Matrix confirmarea expertizei si competentelor noastre in construirea si integrarea de solutii cu tehnologii Cisco, precum si consolidarea certificarii de Select Partner.

Best Prestige Partner 2016 – premiul clientilor nostri
Dincolo de competentele noastre puse in practica cu succes, la baza premiului stau clientii care au investit in noi incredere si ne-au ales drept coechipieri in identificarea, arhitectura si integrarea tehnologiilor Cisco in cadrul companiilor: Holzindustrie Schweighofer, XEROX Business Services, Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” Iasi, Delphi Diesel Systems,    GFK Romania, Electroalfa International. Ei ne-au adus acest premiu si pentru asta le multumim!


Tehnologiile Cisco – parte din portofoliul diviziei NORTICS, Quartz Matrix
Prin divizia NORTICS proiectam, implementam, configuram si administram pentru clientii nostri infrastructuri Cisco puternice de colaborare, enterprise networking (switching, routing, wireless), data centere si de data security care sustin evolutia afacerii si asigura functionalitatea proceselor din companie in parametri optimi. 
NORTICS – Select your future!
www.nortics.ro

 


 

Internet of Things pentru industrie, prezentare Quartz Matrix in cadrul Zilei Internationale IoT la Iasi


In fiecare an, pe data de 9 aprilie, este celebrata Ziua Internationala a Internet of Things, iar aceasta zi va fi marcata si la Iasi prin organizarea evenimentului IoT-IS: Ziua Internet of Things 2016 de catre Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”. Scopul acestui eveniment este de a aduce impreuna cercetatori, cadre didactice, antreprenori si specialisti din industrie pentru a discuta despre proiectarea, dezvoltarea si implementarea sistemelor care se incadreaza in conceptul de Internet al Lucrurilor (IoT).

Agenda evenimentului cuprinde si o prezentare sustinuta de Bogdan Teodorescu, directorul departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Quartz Matrix, in care va prezenta experienta concreta a companiei privind integrarea tehnologiilor IoT in aplicatiile industriale, punand accent pe partea de securizare a informatiilor si serviciilor. In acelasi context, vor fi prezentate si directiile viitoare de dezvoltare pentru solutiile Quartz Matrix ce includ IoT.

Evenimentul IoT-IS este conceput si ca o ocazie de a identifica actorii activi in domeniul Internetului Lucrurilor din regiunea municipiului Iasi si poate constitui un prim pas in stabilirea unor legaturi de colaborare pentru viitoare proiecte in domeniu. De asemenea, evenimentul este inclus pe lista evenimentelor internationale organizate cu aceasta ocazie pe pagina dedicata IoT Day.

IoT-IS: Ziua Internet of Things 2016 se va desfasura in sala de conferinte „Dragomir Hurmuzescu” a Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata (B-dul Dimitrie Mangeron nr. 23) sambata, pe 9 aprilie, de la ora 9, iar participarea la eveniment este gratuita.

 


O echipa de 10 alergatori ai Quartz Matrix participa la Cros pentru Scoli Iasi


Pe 9 aprilie, la Stadionul “Emil Alexandrescu” din Copou, se va desfasura evenimentul Cros pentru scoli, in care alergatori binevoitori isi vor pune picioarele la treaba cu scopul de a strange fonduri pentru imbunatatirea mediului scolar iesean.

Echipa de alergatori-campioni ai Quartz Matrix, QM Runners, va lua cu asalt pista de alergare din Copou. Acestia vor fugi in gasca, vor avea tricouri personalizate si se vor distra in acelasi timp, totul pentru o cauza nobila – strangerea de fonduri pentru proiectul Stiintescu, care isi propune sa le dea sansa tinerilor cu potential din Iasi sa descopere moduri inteligente de a reinventa orasul. Fondul Stiintescu intentioneaza sa adune 80.000 de lei prin care sa finanteze intre 5 si 12 proiecte pentru elevii claselor VII-XII care sa-i transforme pe acestia din simpli elevi in inovatori in matematica, fizica, informatica si tehnologie.

Cei 10 membri ai super-echipei QM Runners si-au propus sa stranga suma de 2.000 lei pentru Fondul Stiintescu. Daca vrei sa devii unul dintre sustinatorii acestei cauze poti oferi o donatie de minim 15 lei pentru a contribui la reusita alergatorilor si, implicit, a proiectului sustinut: http://bit.ly/QM-Runners. Ne pregatim sa alergam exemplar pentru elevii vizionari. Te invitam sa ne fii alaturi!


Workshop prezentat de Quartz Matrix in cadrul evenimentului „Business to more Business”

Miercuri, 23 martie, incepand cu ora 9, la Hotel International se va desfasura evenimentul „Business to more Business”, organizat de Doingbusiness.ro la Iasi. In cadrul acestuia vor avea loc sesiuni de prezentare pe tema Consultantei fiscale, financiare si a managementului performant, precum si workshop-uri interactive despre Transformarea digitala si schimbarea comportamentului consumatorului, care vor oferi participantilor noi metode de a-si dezvolta afacerea. Conferinta se adreseaza atat antreprenorilor si top managerilor, cat si managerilor de departamente, fie ca sunt din zona financiara, de resurse umane, vanzari sau IT.

Pentru a veni in sprijinul construirii unor strategii de marketing si vanzari potrivite in vederea cresterii performantei companiilor, Quartz Matrix va sustine un workshop cu subiectul Rolul tehnologiei in performanta echipelor de vanzari. Marius Haratau, Sales & Marketing Manager al companiei Quartz Matrix, spune despre acest workshop: „Modul in care ne raportam la tehnologie in viata personala se reflecta si in procesele de business, producand si in acest plan schimbari. In prezentarea prilejuita de evenimentul Business to more Business, voi aduce in prim-plan cateva modalitati in care echipele de vanzari pot aborda aceste schimbari prin intermediul tehnologiei pentru a fi in continuare performante”.

Antreprenorii si managerii care vor participa la eveniment vor descoperi informatii de actualitate si interes pentru afacerile lor si vor putea dezbate cu invitatii oportunitatile deja existente, pornind de la perceptia lor asupra mediului de afaceri local. Este o ocazie propice pentru a obtine consultanta gratuita si sfaturi de la speakeri care conduc companii ce se bucura de succes.   

Consultarea agendei complete a evenimentului, precum si inregistrarea participarii pot fi realizate pe pagina dedicata de pe site-ul DoingBusiness.ro.


Pe 6 noiembrie, in Sala Cuza a Hotelului Unirea din Iasi, s-au desfasurat Atelierele de cloud Norsit, un eveniment pentru companii si institutii realizat de compania Quartz Matrix in echipa cu partenerii Bitdefender si Microsoft, in cadrul carora au fost prezentate 6 solutii de reducere a costurilor intr-o singura zi. Reprezentanti ai organizatiilor din zona Moldovei au luat parte la ateliere practice, in care li s-au prezentat rand pe rand aplicatii software in cloud prin utilizarea carora acestia isi pot reduce semnificativ cheltuielile anuale.


Participantii au putut testa si evalua aplicatiile, avand si posibilitatea de a interactiona cu dezvoltatorii acestora si cu specialisti ai solutiilor cloud, care le-au oferit informatii despre modul de utilizare, au oferit exemple cu implementarile anterioare si au raspuns intrebarilor primite. Cei prezenti au putut intelege cu usurinta modul in care aplicatiile cloud le pot aduce reduceri de costuri, le eficientizeaza procesele din cadrul organizatiilor si le creste mobilitatea prin posibilitatea de a fi folosite de pe orice dispozitiv, diminuand timpii de raspuns.

Cele 6 ateliere pentru reinventarea organizatiei

1.    Prima solutie de reducere a costurilor a fost prezentata de Bogdan Balanica, inginer software la Quartz Matrix si cel care a dezvoltat aplicatia OpenDMS, ideala pentru un management al documentelor fara batai de cap. Transformarea informatiilor din organizatie si a documentelor, inclusiv cele scanate, in informatii disponibile in orice moment fiecarui angajat a fost beneficiul apreciat de majoritatea participantilor.
2.    Cel de-al doilea atelier a avut ca subiect inventarierea produselor si mijloacelor fixe cu eforturi minime prin utilizarea aplicatiei Ikoba. Demonstratia Large Account Managerului Quartz Matrix, Lucian Maftei, a provocat multe discutii, urmarirea informatiilor atat pe baza de coduri de bare, cat si de coduri QR fiind unul dintre avantajele percepute.
3.    Project Managerul Datacenterului Norsit, Mihai Haldan, a facut o comparatie intre infrastructura ca serviciu si investitiile in hardware, din care au reiesit foarte clar plusurile pe care le aduce prima varianta. Serverele virtuale dedicate au fost trecute pe lista de prioritati a multora dintre participanti, convinsi de siguranta garantata a solutiei.
4.    Bogdan Teodorescu, Directorul departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Quartz Matrix, a disecat tipurile de licente software disponibile pe piata la ora actuala, evidentiind necesitatea unei aplicatii software dezvoltata la cerere, cu resurse rezervate si functionalitati particularizate pe necesitatile beneficiarului.
5.    Un alt atelier care a atras schimburi de pareri a fost cel despre securitatea datelor si a serverelor de e-mail din cadrul companiilor. Cel care a rezolvat toate capcanele a fost George Tintea, Security Engineer la Bitdefender, care i-a facut pe toti cei prezenti sa constientizeze nivelul de protectie pe care il ofera solutia GravityZone si sa vrea sa o testeze cat mai repede.
6.    Nu in ultimul rand, Partner Account Managerul de la Microsoft, Marius Danescu, a arata cum oricine poate detine un birou multifunctional 365 zile/an la costuri mici. Prin Office 365, accesul la instrumentele de productivitate familiar se poate face de oriunde.

Le multumim tuturor participantilor pentru implicarea activa in cadrul Atelierelor Norsit si ne bucuram pentru feedback-ul foarte bun primit din partea acestora, impresiile de la final dandu-ne de inteles ca astfel de evenimente sunt absolut necesare pentru o intelegere in detaliu a solutiilor propuse de compania Quartz Matrix.


Quartz Matrix lanseaza website-ul dedicat aplicatiilor software dezvoltate de propriul departament, www.iqmart.ro


Prin intermediul www.iqmart.ro compania Quartz Matrix ofera un portofoliu solid de aplicatii software concepute si dezvoltate pe baza cerintelor companiilor romanesti si resurse competente pentru dezvoltarea de aplicatii la cerere.
Departamentul de Proiectare si Dezvoltare Software al companiei Quartz Matrix dezvolta de peste 15 ani aplicatii software integrate, destinate rezolvarii nevoilor concrete cu care se confrunta companiile si institutiile din Romania.
Orientat initial catre dezvoltarea aplicatiilor asociate produselor proprii (Prolang®, DigiTrafic®, Enet®) sau a celor cu destinatie interna (site-uri web, aplicatie bugete), departamentul si-a extins portofoliul de solutii si de clienti acoperind acum un set amplu de solutii software, dezvoltate pe baza analizei cerintelor beneficiarilor.
De-a lungul timpului, experienta si realizarile departamentului au crescut progresiv, astfel incat astazi sunt disponibile aplicatii de productivitate pentru un numar mare de domenii de activitate, precum industrie (Enet®, AirOptek®, ViMo®, PGM®, LogiMan®, DigiCheck®), office (OpenDMS, Ikoba®), administratie publica (portal web, Ikoba®, OpenDMS), logistica (Ikoba®, LogiMan®), invatamant (NextClass, ProLang®, Vyse®) sau comert/retail (DigiTrafic®, DiAgent®, OpenMart).


Aplicatii software personalizate si suport tehnic specializat


Aplicatiile software dezvoltate de Quartz Matrix au la baza un puternic grad de personalizare astfel incat functionalitatile acestora sa raspunda optim cerintelor specifice fiecarui client in parte. In acest fel organizatiile pot utiliza aplicatii software adaptate la necesitatile concrete ale activitatii lor si pot astfel sa reduca costurile operationale, sa cresca productivitatea, performanta si siguranta afacerii.
De asemenea, competentele si capabilitatile Departamentului de Proiectare si Dezvoltare Software al Quartz Matrix raspund cu succes oricarei solicitari de dezvoltare software la comanda. Echipa noastra va prelua toate informatiile necesare, se va consulta cu responsabilii din compania ta privind modul de lucru, va dezvolta aplicatia si va instrui angajatii pentru a o utiliza.
Asiguram suportul tehnic, precum si training specializat pentru utilizarea aplicatiilor dezvoltate pentru ca folosirea acestora sa nu fie in nici un moment limitata si sa serveasca in permanenta scopului propus. Serviciile pot include administrarea aplicatiei, customizari ale acesteia sau training de utilizare complex.   
Accesati www.iqmart.ro si alegeti aplicatia care vi se potriveste in functie de domeniul dumneavoastra de activitate!


  


Gasesti aici tehnologia pe care ti-o doresti!

Contact

Despre Quartz Matrix

"Misiunea noastra declarata este sa dezvoltam

permanent servicii de inalta calitate si sa oferim

solutii complete si novatoare, bazate pe cele mai noi

tehnologii, pentru ca toti clientii nostri sa-si atinga

intotdeauna obiectivele".

(Mihai Suchar , Director General)

Pentru informatii generale Quartz Matrix

     B-dul Carol I, nr. 5, Iasi, 700506

    Fix:      +(40)232-217.248

    Fax:     +(40)232-217.262

        Mobil: +(40)726-767.890

      e-mail: office@quartzmatrix.ro

Copyright © Quartz Matrix | All rights reserved
Legislatie Deseuri EEE | Declaratia privind confidentialitatea datelor
Quartz Matrix - Facebook Quartz Matrix - Twitter Quartz Matrix - LinkedIN Quartz Matrix - Google+
Sus